Torta „Kosovski boj“ pobednik Međunarodne humanitarne „Tortijade“ 2020

U Nišu je danas u restoranu Doma Vojske održana Međunarodna humanitarna izložba i takmičenje u spremanju torti i slavskih kolača, u organizaciji Unije zanatlija i preduzetnika region Južna Srbije.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

 Apsolutni pobednike je Mirjana Živković iz Niša, u kategoriji amatera sa svojom kreacijom i motivima „Kosovskog boja“, torte teške oko 30 kilograma i veličine 140 puta 70 centimetara.

Najbolji takmičari iz Makedonije, Slovenije, Leskovca, Jagodine, Zaječara, Svrljiga, Niške Banje, Niša, pokazali su umeće, ukusne i na oko fantastične kreacije torti i slavskih kolača. 

Manifestaciju je otvorila predstavnica GO Crveni Krst pokrovitelj i Srećko Dokić, organizator i predsednik UZP region Južna Srbija.

Slatkiši su podeljeni onima kojima je to najpotrebnije, a to su upravo deca u ustanovi „Mara“, i udruženjima koja se staraju i neguju decu i osobe sa posebnim potrebama i invaliditetom.

Sve pohvale od žirija za udruženja za izradu slavskog kolača, majstorskih ruku, učenika, Prehrambeno-hemijske škole iz Niša.

Prijatelj manifestacije Kompanija „Dijamant“.